Vi människor vill må bra!

Jag är övertygad om att vi människor har en inre kraft. Vi dras mot välmående. Vi vill må bra.

Grundaren till Motiverande Kommunikation (MI) säger: ”Att leva i integritet är att leva i harmoni med våra kärnvärderingar.”

Dessa ord av Stephen Rollnick är lite av en ledstjärna för mig. Jag tror att människor i grund och botten vill leva i harmoni och välmående. Jag vill alltid tro det bästa om mina medmänniskor.

När jag som ledare möter medarbetare i disharmoni – beror det oftast på att de tvingats eller tvingar sig själva att kompromissa med sina värderingar och sitt eget välmående.

Vilken fantastisk utmaning det är för oss ledare att lära känna våra medarbetare. Utan relation blir det ingen hållbarhet. Utan relation ser vi inga förändringar. Vår uppgift är att locka fram det bästa och hjälpa människor att hitta ett välmående där de individuella och de kollektiva (företagets/organisationens) värderingarna inte krockar.

Att vara en attraktiv arbetsplats dit människor söker sig och där de vill stanna har ett nyckelord och inget annat: RELATION!

Tyvärr är det vanligt att processer, strukturer och modeller har fått ta den primära platsen. Det är precis motsatsen till det som behövs för en välmående och växande organisation.

Ha en go dag alla goa!

Ulf Lidman

 

Du kanske också gillar

Masterclass i bemötande.

Alla har vi blivit utsatta för ett bemötande som gör att vi får dålig smak i munnen.Vi har bara en chans att ge ett första