En attraktiv arbetsplats!

Det pratas mycket i dessa dagar om att vi vill vara en attraktiv arbetsplats.
Medarbetare som trivs. Medarbetare som känner sig värderade och sedda.
En arbetsplats som har ett rykte om sig att: ”DÄR VILL MAN JOBBA”

Det attraktiva ligger inte i arkitektur eller läge. Det handlar inte om yttre saker.

Det som gör att en arbetsplats är attraktiv handlar om relation.
Det har forskats mycket på detta område och med tydlighet är det så att en kompetent ledare har förstått att ledarskap handlar om att relatera.

Detta är inte bara frågan om social kompetens utan även att veta hur ett relationellt ledarskap påverkar människors trivsel och hur de utvecklas på arbetsplatsen.

Jag möter många chefsgrupper och inser ofta att relation har hamnat i periferin och att process och struktur blivit viktigare.

Relation är inte ”de mjuka frågorna”. Den som har den inställningen saknar tyvärr insikt i om vad det är att relatera till medarbetare. Relation är hårdvara. Det kräver kompetenser som vi måste vässa och underhålla.

Vill vi vara en attraktiv arbetsplats behöver vi ha ett ledarskap som kan locka fram det bästa i medarbetare genom partnerskap, delaktighet och skapande av hållbara relationer.

Låter det spännande? Relationellt ledarskap är en nyckel om vi ska vara den dynamiska arbetsplatsen som lockar till sig medarbetare och får dem att vilja stanna.

Ha en go dag alla goa!

Ulf Lidman

Nyhetsbrev

Aktivera JavaScript i din webbläsare för att slutföra detta formulär.

Du kanske också gillar

Absolut värde!

Enligt Carl Rogers definition av acceptans har alla människor ett absolut värde som inte får ifrågasättas. Jag tänker ofta på detta. Jag har inte svårt