Vad är OBM (Organizational Behavioral Management)?

Jag minns när KBT (Kognitiv Beteende Terapi) växte fram. Det blev ett starkt paradigmskifte inom samtalsstöd. Oavsett åsikter om KBT så kan ingen förneka hur det förändrade otroligt mycket. Det är idag den evidensbaserade samtalsform som används mest.

OBM skulle man mycket förenklat kunna säga, är ledarskapets KBT. Det vi lärt oss inom samtalsstöd under åratal har översatts till ledarskapspraxis.

När jag hörde om OBM gick jag igång på alla cylindrar. Jag påbörjade en utbildning på Harvard där jag fördjupar mig i ämnet. Studierna där har bar bekräftat hur effektivt OBM är för den ledare som vill arbeta relationellt.

Ett ledarskap som tror att varje individ är expert på sitt eget liv. Där kopplingen mellan människors tankar, känslor och handlingar påverkar det personliga välmåendet och produktiviteten på jobbet.

OBM är inte terapi. Det handlar i mina ögon om ett holistiskt sätt att leda där personlig balans hos individer.

Om du inte har hört om OBM, vill jag utmana dig att lära känna detta fantastiska förhållningssätt. Jag vågar säga att du kommer att höra om det förr eller senare. Det är ”cutting edge” inom ledarskap.

Om du är nyfiken pratar jag gärna mer med dig om OBM.
Börja med att skicka mig en e-post: ulf [at] ulflidmantraining [dot] com

Ha en go dag alla goa!

Ulf Lidman

Du kanske också gillar

Masterclass i bemötande.

Alla har vi blivit utsatta för ett bemötande som gör att vi får dålig smak i munnen.Vi har bara en chans att ge ett första