Relationer behöver näring.

Jag brinner för det som jag kallar för det relationella ledarskapet.
Relationen till dem vi får förmånen att leda och vara förebilder för på arbetet är det som ger energi och för processerna framåt i hela organisationen.

Som ledare ser jag det som min uppgift att ge kontinuerlig näring till SAMTLIGA medarbetare som jag leder. Jag måste kontinuerligt se till att inte någon av dessa relationer har den näring som behövs.

Många av er vet att jag älskar blommor och växter. Jag har lärt känna mina plantor och vet vad de behöver för att växa och frodas.

En del är suckulenter och behöver mindre tillsyn och andra behöver daglig vattning och omsorg. Trixet är att veta vilken planta som behöver vad. Om jag börjar behandla alla växter lika är det bara några få som kommer att klara sig.

På samma sätt är det med det relationella ledarskapet. Mitt ansvar är att lära känna varje medarbetare och se vem som behöver vad. Det är jag som ledare som behöver anpassa mig och ha kompetensen att ge näring på rätt nivå.

Alla relationer behöver näring. Vi får aldrig ta människor för givet.

Ha en go dag alla goa!

Ulf Lidman

Du kanske också gillar

Masterclass i bemötande.

Alla har vi blivit utsatta för ett bemötande som gör att vi får dålig smak i munnen.Vi har bara en chans att ge ett första