Motiverande kommunikation

MI är ett fantastiskt sätt att relatera till människor med en klar och tydlig målsättning: Att locka fram motivation och förändringsvilja hos en person.

När Motiverande kommunikation (MI) blir presenterat som en metod med tekniker och verktyg i fokus, då kommer det garanterat inte att fungera. Utan att skapa relation och engagemang är Motiverande kommunikation helt verkningslöst.

Jag har valt att använda termen Motiverande kommunikation då samtal bara är ett av många sätt att kommunicera. Tyngdpunkten i utbildningen ligger på det relationella planet. All forskning inom området visar på att det är relation mellan människor som skapar förändringsdynamik. Detta måste vara det primära. Metoder och verktyg är inget annat än hjälpmedel för att styrka engagemang och processer. Det måste således vara sekundärt.

MI för ledare – klicka här för att läsa mer.

MI för dig inom vård, behandling, socialtjänst och skola – klicka här.

Ha en go dag alla goa!

Ulf Lidman

Röster från utbildningsdeltagare:

”När jag hörde Ulf prata om det relationella ledarskapet tyckte jag först att det lät flummigt. Efter utbildningen insåg jag att detta var hårdvara baserad på evidensbaserade teorier. Det viktigaste är dock att det fungerar. Jag är en bättre och mer effektiv chef. Jag backar inte för svåra situationer. Orden från Ulf ringer inom mig:
Min uppgift som chef är inte att leverera lösningar utan locka fram dessa i mina medarbetare.”
Stuart, IT chef

”Jag har letat efter metoder och verktyg i åratal, gått ena utbildningen efter den andra. Jag blev så fokuserad på öppna frågor och att göra metodiskt rätt att klienterna hamnade i pereferin. Äntligen en utbildning som lockade fram mitt sätt att relatera baserat på vem jag är. Jag vågar säga att jag ser mer resultat i mitt arbete efter utbildningen jag gick 2018 med Ulf Lidman.”
Maria, Skolkurator.

 

Du kanske också gillar

Masterclass i bemötande.

Alla har vi blivit utsatta för ett bemötande som gör att vi får dålig smak i munnen.Vi har bara en chans att ge ett första