Let it go!

Jag sitter i bilen och kör. I högtalarna ljuder en låt som återkommande har texten: ”Let it go”

Släpp taget! Ja, precis så! Ibland måste vi släppa taget.

Många människor har ett väldigt starkt rättvisepatos. Starka värderingar som sitter som gjutna i själen. Jag tror inte jag är den enda personen i världen som tycker om att ha rätt. Speciellt om det är en situation där jag har livserfarenheter som bevisar att jag har rätt. När jag har fått betala ett pris för att ha nått till mina slutsatser.

Det är bra att ha ett starkt rättvisepatos. En människa som lever med integritet lever i harmoni med sina kärnvärderingar. Det är något att sträva efter.

Men så hamnar vi i situationer där det krockar med andra människor. Något som vi brinner för blir hotat. Det kan vara i vänskapsrelationer, på arbetsplatsen, eller hemma. I den krocken går försvaren igång. Det gäller att stå upp för sig själv.

Invasionen av Ukraina gör mig upprörd. Miljoner med människor blir lidande och ekonomier påverkade. Jävla Putin!

”Let it go!” ylar sångaren i högtalaren.

Släpp taget! Välj dina strider! Vad är viktigast? Att ha rätt eller att försöka ändra på något som jag inte kan påverka

Ibland innebär självomsorgen att släppa taget. Att kapitulera. Att lägga en sordin på rättvisepatoset.

Att påverka det jag kan och släppa taget om det andra. Sinnesrobönen från AA som du ser på bilden är inte så dum.

Ha en go dag alla goa!

Ulf Lidman

Du kanske också gillar