Kärlekens kraft!

En dimension som går utöver tankar och känslor. Det är vad jag tror på. En del kallar det andlighet, en del kallar det tro. Det kommer paketerat i så många olika färger och former. Det är just detta som gör det hela så jäkla häftigt.

I alla tider har olika organisationer, religioner och idéburna grupper försökt att ta monopol på denna kärlekens kraft. De beter sig som små barnungar i sandlådan som tycker att deras sätt att tro, känna och uppleva är det enda rätta.

Hänvisa sedan till någon skrift eller bok som är skriven av människor och hota med evigt straff om människan inte håller sig till sanningen. Då är saken klar. Kärlekens kraft har blivit ersatt med rädslans kraft där hot om straff blir viktigare än kraften själv.

Villkorad kärlek är ett hån mot kärleken.

Om du får kontakt med kärlekens kraft genom att gå i skogen, känna dofterna och se det vackra, låt ingen ta det ifrån dig eller säga att det inte är bra nog. Tvinga bara inte någon som inte är en skogsmulle till de aktiviteter och upplevelser som fungerar för dig.

Om du älskar att gå på nattvardsmässa och känna mysteriet i riten och kyrkans sakrament, låt ingen ta det ifrån dig. Tvinga inte dina sanningar på någon annan och skapa en vi och dem känsla eller tro att din sanning måste vara allas sanning.

Om du fastar under Ramadan och får kontakt med kärlekens kraft på detta sätt. Njut! Tvinga dock inte någon annan till att tro som du tror.

Kärlekens kraft är så stor att den räcker åt oss alla. Formen eller hur den är paketerad är bara ett fantastiskt sätt för att så många människor som möjligt ska kunna få tillgång till den utan att behöva bli invaderad av sanningssägare och rädda människor. Om ditt paket är runt – jubla över att någon annans paket är fyrkantigt.

Kalla mig gärna universalist eller något annat. Jag har varit med i så många smalspåriga sammanhang att jag fullkomligt njuter av att vara ute och segla på kärlekens ocean. Livet är ett äventyr där vi styrs av kärleken. Den smalspåriga järnvägen styrs av rädslans räls.

Oj vad flummigt och okontrollerbart detta blev. Men kärlek och kontroll hör liksom inte ihop tycker jag.

Ha en go dag alla goa!

Ulf Lidman

Du kanske också gillar

OBM – Relationellt Ledarskap för individer

Har du personalansvar, arbetar inom Human Resources eller vill höja din ledarskapskompetens? Nu kan du som individ/enskild få tillgång till utbildning och mentorskap.Många arbetsplatser är

Destruktiva klyschor.

”Det finns en mening med allt!” Har du hört något dummare uttryck än detta som vi slänger oss med till höger och vänster. När vi