Jag älskar dig!

De orden är fantastiska att få höra. De kan förmedlas verbalt och/eller icke-verbalt. Att få känna och höra kärlek är ett legitimt och viktigt behov hos människan.

Här är det tyvärr så att det finns svält! Jag träffar ofta personer som sällan eller aldrig får känna eller höra att de är älskade. Ensamhetsproblematiken är stor och människor som är utsvultna på kärlek är även det ett stort problem.

Kärlek och att känna tillhörighet. Två viktiga delar av livet. Kärlek kommer i så många skepnader. Det handlar absolut inte bara om tvåsamhetens romantik. Att känna sig älskad på jobbet. Att vara omtyckt och uppskattad. En medarbetare som känner att omgivningen och ledarna på jobbet vill dem väl, trivs garanterat bättre på jobbet Ni som har hört mig tala om empati vet att det är varje medarbetares rättighet att känna att ledningen vill dem väl. Det är en form av kärlek som gör väldigt mycket gott.

Tidigare i år var de en kvinna som på en chefsnätverksträff uttryckte: ”Jag är så otroligt privilgierad att få arbeta på en kärleksfull arbetsplats!”
Precis så ska det vara.

Det är inte fel att längta efter kärlek. Det är lika rätt och legitimt som att vara hungrig, törstig, trött eller känna något annat primärbehov. Vi kan inte leva utan kärlek.

Det är inte ovanligt att människor som inte fått kärleksbetygelser stänger av. De lär sig att leva utan detta. Där hävdar jag att det är något som händer av rädsla för att inte bli sårad. Att stänga av känslomässigt betyder inte att behovet inte finns där.

Det är lätt att ge uttryck för ett behov när vi vet att det kommer att bli tillgodosett. Men att berätta för andra att vi behöver få känna och höra kärlek är också ett risktagande. Tänk om jag gör mig sårbar och inte får gensvar? Då är det lättare för en del att stänga igen.

Låt oss vara generösa med att uttrycka kärlek både i ord och handling. Det blir så mycket skönare att leva då.

Ha en go dag alla goa!

Ulf Lidman

Du kanske också gillar

Masterclass i bemötande.

Alla har vi blivit utsatta för ett bemötande som gör att vi får dålig smak i munnen.Vi har bara en chans att ge ett första