Hur fyller du på?

Att vi kontinuerligt ser till att det finns bränsle i tanke är en nödvändighet för att vi ska fungera mitt i livets utmaningar.

Hur tankar jag? Jag har en plats 10 minuters promenad från min bostad. Där ligger jag på en klippa, lyssnar på vågorna och tittar upp på molnens dansande på himlen. Ibland sätter jag mig i favoritfåtöljen och lyssnar på Acapella sång och bara är. Jag älskar Golden Girls (Pantertanter). Skrattet har rungat många gånger när jag hör deras sarkastiska kommentarer och snuskiga skämt. Ett videosamtal med barnbarnen i Denver är den absolut bästa påfyllningen.

Det är fullt förväntat och normalt att vi blir trötta. Vi kan i stor utsträckning påverka hur vi mår genom att ha koll på med vad vi fyller sinnet med. Det är bara vi själva som har koll på vad som fungerar för oss. Gör det som fungerar för dig. Men var inte rädd för att prova något nytt.

En vän till mig brinner för sin yoga. Han övertygade mig att testa ett yogapass med honom via Zoom. Han är så seriös i sitt utövande och totalt fokuserad. Han var i sin egen lilla värld i sitt vardagsrum. Och där låg jag som en säl på min yogamatta i mitt sovrum och försökte böja mig som en fällkniv. Han var i trans och jag skrattade så tårarna strömmade. Vi insåg att yoga nog inte var min grej. Friskt vågat hälften vunnet.

Fyll på! Men gör det på ditt sätt. Fyll på med det som gör att du mår bra. Inte med sånt som andra säger får dig att må bra.

Ha en go dag alla goa!

Ulf Lidman

Du kanske också gillar