Du vet väl om att du är värdefull!

Det känns viktigt att lägga tyngdpunkten på vårt värde som människor idag.

Jag vet inte om du också har tänkt samma sak som jag. I skuggan av mycket som händer idag börjar vi kategorisera människor efter bakgrund och ursprung. Vi måste kalla saker vid sitt rätta namn och vi har gjort etikettering och kategorisering rumsrent.

Finns det en risk att i blivit dövade och fått en tilltufsad människosyn. Tyvärr tror jag att ett resultat av tuffare ekonomi är att vi ser om oss själva och vårt eget med risken att förlora solidaritet för andra.

Vi får inte hamna i läget då vi rycker på axlarna eller tillåter detta att rucka på en av de vackraste och icke-förhandlingsbara värderingar som finns:

Alla människors lika värde!

Ja vi är överväldigade just nu! Vi har svårt att ta in mer negativ information.

Ett bra sätt att motverka detta är att istället för att ta in, vara utgivande. Att uttrycka till andra hur mycket vi värderar dem.
Jag gör det kontinuerligt med mina nära och kära. Alla mina vänner hör regelbundet att jag värderar deras vänskap och vilka de är som människor. Använd sociala medier och andra kanaler för att sprida detta budskap. Det är ett bra vaccin mot att bli likgiltig och trött i dessa utmanande tider.

Jag kommer alltid att slå på trumman om människors lika värde och vårt gemensamma ansvar att få varandra att känna oss högt värderade.

Ha en go dag alla goa!

Ulf Lidman

Nyhetsbrev

Aktivera JavaScript i din webbläsare för att slutföra detta formulär.

Du kanske också gillar

Gängvåld. HUR tar vi ansvar?

Någon måste ta ansvar!Detta hör jag hela tiden när gängkriminaliteten diskuteras. Ansvaret måste vi dela. Ett flertal personer som vet att jag parallellt med att

Förlåt.

Detta magiska ord. Det ligger sådan kraft i att inse att jag har gjort fel och att kunna titta den som blivit sårad i ögonen