Lyssna på den där lilla inklinationen.

Många gånger det som betyder allra mest är det där lilla spontana som kommer helt oförväntat.

Alla blir vi sårade i livet. Förra veckan hände det mig och jag var helt knäckt. Låg sömnlös och var ledsen. Gav upp tanken på att sova och gjorde kaffe. Satte mig vid datorn och där fanns ett meddelande som väntade på mig.

Några få meningar från en tidigare kursdeltagare. Ord av uppmuntran och uppskattning. Balsam för själen som kom precis i rätt tid. Jag var helt dränerad och när jag läste de korta raderna om och om igen kände jag hur livskraften återvände. Värmen och kärleken i meddelandet var stark nog att mildra sorgen jag kände.

Avsändaren hade fått en inklination att skriva till mig efter 2 år. Hon lyssnade och agerade. Och resultatet blev fantastiskt.

Jag tror det är viktigt att inte bara tänka att vi borde höra av oss, men att faktiskt göra det. Några få rader i rätt tid kan betyda mer än en hel bok full av visdom.

Det är de små sakerna som berör. Som skapar livslust och gör att vi orkar gå vidare.

Ha en go dag alla goa!

Ulf Lidman

Du kanske också gillar

OBM – Relationellt Ledarskap för individer

Har du personalansvar, arbetar inom Human Resources eller vill höja din ledarskapskompetens? Nu kan du som individ/enskild få tillgång till utbildning och mentorskap.Många arbetsplatser är