Den inkluderande vägen.

(Brev från företagsledare, nerkortat och publicerat med vederbörandes tillstånd)

Hej Ulf,

När vårt företag med ca 120 anställda skulle hitta vår väg efter pandemins restriktioner och mycket distansarbete, samlades hela ledningsgruppen för att diskutera hur vi skulle göra.

Jag satt i mötet och dina ord från föreläsningen efter sommaren ringde i öronen.

”Prata MED de anställda inte OM!”
”Det relationella ledarskapet.”
”Ledningens lösningar skapar oftast låsningar.”

Precis som du sa krävs ett paradigmskifte och en kulturförändring för att vi ska skapa en starkare vi-känsla efter pandemin. Det börjar med oss chefer.

Jag avbröt mötet och lyfte frågan om vi istället för att leverera lösningar kunde locka fram lösningar från personalen. Jag repeterade en del av det du sa på utbildningen och lyckades locka fram entusiasm i hela ledningsgruppen.

Nu gör vi vårt bästa för att följa OBM-modellen du presenterade och fokusera på engagemang. Responsen från personalen är fantastisk. En kvinna utbrast under en medarbetarsamling:
”De friska vindarna som blåser på firman nu får mig att känna att 18 månaders restriktioner och distansarbete ledde till något väldigt bra!”

OBM står för Organizational Behavioral Management och presenteras i min utbildning VI MÅSTE LÄGGA KRISEN BAKOM OSS: Klicka här för att läsa mer.

Ha en go dag alla goa!

Ulf Lidman

Du kanske också gillar

Masterclass i bemötande.

Alla har vi blivit utsatta för ett bemötande som gör att vi får dålig smak i munnen.Vi har bara en chans att ge ett första