Avledande strategier.

Ett underbart fungerande koncept är att utveckla våra egna avledande strategier.
Dessa tar vi till när vi vet att det finns situationer och sammanhang som triggar oss.

Jag tror att vi alla har vissa saker som vi går igång på. Dessa leder till att vi överfokuserar och har svårt att släppa taget.

Det kan vara något vi oroar oss över, något vi retar oss på eller som rent utav förlamar oss.

Igår var jag på väg in tankar som jag vet skulle kunna sabba hela min dag. Jag började dagen med att lyssna på nyheterna. Det handlade bara om inflation, dåliga tider, lågkonjunktur och ekonomiska svårigheter på horisonten. Saker som jag har väldigt liten möjlighet att påverka men som kan få mig att bli väldigt orolig. Det triggar igång icke-konstruktiva processer inom mig som äter massor med onödig energi.

Som tur var fanns en av mina avledande strategier till hands. Hon heter Louise och är mitt underbara barnbarn som råkar vara på besök hos mig i Spanien. Istället för att gå in i negativa tankebanor stängde jag av radion. Satte mig i bilen och åkte till hotellet där familjen härbärgerar och tog med mig Louise till poolen. Plaskleken är en fantastisk avledande strategi som fungerar ypperligt för mig. Det finns inte ett orosmoln eller alarmerande nyhetssändning i världen som kan genomtränga Louises intensiva plaskande, klinkande skratt och härliga leenden.

När vi känner till våra triggers, kan vi utveckla dessa strategier för destruktiva situationer och tankebanor som inte leder till något gott.

Som ledare är det viktigt att veta hur vi kan avleda oss själva när detta behövs. En strategi är något vi har tänkt ut i förväg som vi har med oss i bakfickan när triggern startar osunda processer.

Hur ser dina avledande strategier ut?

Ha en go dag alla goa!

Ulf Lidman

Du kanske också gillar

Masterclass i bemötande.

Alla har vi blivit utsatta för ett bemötande som gör att vi får dålig smak i munnen.Vi har bara en chans att ge ett första