Är du värd en medalj?

Det är inte ovanligt att jag träffar individer som varit sjukskrivna under en väldigt lång period och som försöker komma på bana igen. Tyvärr har vårt samhälle lagt sig till med en värdering att det skulle vara negativt att bli drabbad av sjukdom, speciellt sådan sjukdom som vi inte kan se eller mäta – det vi kallar mental ohälsa.

Många av dessa individer får kämpa väldigt hårt mot ett system där de måste försöka dölja att de varit sjuka och försöka skriva om sina CV:n så att detta skamfyllda inte syns.

Jag anser att en individ som varit med om en svacka i livet och lyckats att ta sig upp igen borde få medalj. Det är ju en merit. Något som arbetsgivare borde värdera högt. Men istället blir det tvärtom.

Vi skyr svaghet. Trots att äkta styrka kommer från att ha besegrat sin egen svaghet, utvecklats och ha blivit stark.

Kanske är det rädsla för svaghet som gör att samhället har en sådan skruvad inställning till normala livskriser.

Idag tänker jag på alla hjältar som vuxit och utvecklats genom livets svackor och kriser. Vi ska alla ha medalj!

Ha en go dag alla goa!

Ulf Lidman

Du kanske också gillar

OBM – Relationellt Ledarskap för individer

Har du personalansvar, arbetar inom Human Resources eller vill höja din ledarskapskompetens? Nu kan du som individ/enskild få tillgång till utbildning och mentorskap.Många arbetsplatser är

Destruktiva klyschor.

”Det finns en mening med allt!” Har du hört något dummare uttryck än detta som vi slänger oss med till höger och vänster. När vi