Älska mig – jag älskar dig!

I förra inlägget skrev jag om att alla människor behöver få höra och känna att de är älskade.

Om vår livssituation är sådan att detta är en del av vår vardag, vi får regelbundet både höra och uppleva kärlek från andra. Då har vi en fantastisk plattform att ge denna kärlek vidare till andra. Finns det människor i din närhet som inte har det du har? Hur kan du hitta kreativa sätt att stärka människor omkring dig genom att få dem att känna sig älskade?

Kärlek är till för att spridas!

Om du läser om behovet av att få höra och känna att vi är älskade och detta får dig att inse att det var länge sedan du upplevde detta. Då behöver du lyssna. Det är inte bra för oss att leva utan att detta primärbehov blir mött.

Ensamhet kan tära otroligt mycket på oss. Bristen på medmänsklig kärlek kan göra oss hårdhudade eller otroligt sårbara.

När jag upplever en brist på detta område inser jag att jag inte kan vänta på att det kommer fyllas av sig självt. Kärlek är fantastisk för den får ringar på vattnet. När jag aktivt bestämmer mig för att sätta ord på min kärlek till andra, då märker jag att det kommer tillbaka. Om jag däremot sätter mig ner och inget gör, då fastnar jag lätt i negativa tankefällor.

Med andra ord tror jag att det finns en viktig princip i detta. Det börjar med att ge.
När någon får ta emot kärlek stimulerar det förmågan hos dem att också ge, eller att ge tillbaka.

Det låter kanske som klyschor, men faktum är att det fungerar.

När jag känner mig oälskad kan jag krypa in i mitt skal eller jag kan välja att vara proaktiv. Kärlek är dock sådan att den får näring när den delas och den blir mindre potent i isolering.

Vem i din nätverk vill du visa kärlek idag?

Ha en go dag alla goa!

Ulf Lidman

 

Du kanske också gillar

Masterclass i bemötande.

Alla har vi blivit utsatta för ett bemötande som gör att vi får dålig smak i munnen.Vi har bara en chans att ge ett första