Sårbarhet.

Att leda är att relatera. Att relatera är att bjuda på sig själv. Att bjuda på sig själv är att vara sårbar.

Sårbarhet är något av det vackraste som finns. Något som är nödvändigt för att vårt ledarskap ska vara äkta och genuint.

Med andra ord är det så att ledarskap innebär att öppna upp för andra människor.

Vi har så mycket att tjäna på det relationella ledarskapet. En god ledare skapar trygghet hos andra. Detta är omöjligt utan ingrediensen sårbarhet. Att leda utan denna transparens är som att baka bullar utan jäst. Det blir platt och stenhårt.

Baksidan för ledaren är att sårbarhet kan bli en riskfaktor. Att människor baktalar, utnyttjar, manipulerar är något vi som ledare måste förvänta oss.

En del ledare svarar på denna risk genom att inte bjuda på sig själva. De är på sin vakt. En fullt förväntad och reflexmässig respons när vår sårbarhet blir missbrukad eller utnyttjad.

Här gäller det att inse vikten av att gå emot denna respons.

Min mentor sa till mig för många år sedan: ”Du kommer att bli sårad som ledare. Det kan du räkna med. Men glöm aldrig att när vi blir sargade, då finns det alltid upprättelse. Se till att du som sårbar ledare har ett nätverk som vill dig väl och som ser till att du tar hand om din egen sår-vård.”

Ha en go dag alla goa!

Ulf Lidman

Du kanske också gillar

Masterclass i bemötande.

Alla har vi blivit utsatta för ett bemötande som gör att vi får dålig smak i munnen.Vi har bara en chans att ge ett första