“Pump up the excitement!”

När vi under en längre period varit under stress kommer inte livsgnistan tillbaka av sig själv. Min mentor använder uttrycket ”We have to pump up the excitement ourselves!”

Långvarig stress kan vara en längre tid av arbetslöshet, en sjukdom som drabbat oss själva eller någon av våra nära och kära. En pandemi som aldrig verkar ta slut, ett företag som är i en ekonomisk svacka eller något annat som under en period dagligen utmanar och tröttar ut oss.

Vi människor påverkas av långvarig stress. När vi sedan ser slutet på tunneln så finns det en trötthet.

Jag märker själv att pandemin som påverkade mitt företag mycket, isolerade mig från familjen och stressade medarbetare i de verksamheter där jag ansvarar för handledning och ledarskap – detta gjorde mig helt urlakad vissa dagar.

När det nu har vänt är det viktigt att ge näring till det som ger energi och excitement.
Det betyder att aktivt fylla på med sådant som ger livsgnista.

Om cykeln blivit punkterad – då lagar jag punkteringen. Men det krävs också att jag pumpar cykeln om det ska gå att ta sig fram igen. Jag stod och pumpade min cykel nere i garaget häromdagen och tänkte just på denna metafor: Vad gör jag för att pumpa inspiration och gnista in i tillvaron igen? Det sker inte av sig själv. Som tur är har jag mycket som jag kan ge näring till och vet hur jag ska GÖRA. Det ser olika ut för olika personer, men det sker inte av sig självt.

Glömmer vi att pumpa finns det risk att vi fastnar och utvecklar tanke- och beteendemönster som håller oss tillbaka. Det är aktiva handlingar.

Ha en go dag alla goa!

Ulf Lidman

Du kanske också gillar

Masterclass i bemötande.

Alla har vi blivit utsatta för ett bemötande som gör att vi får dålig smak i munnen.Vi har bara en chans att ge ett första