Nyfiken!

Jag älskar detta ord. För mig handlar det om den inre förväntan jag har när jag får lära känna nya människor. Om nyfikenheten är baserad på att vi vill bygga upp och locka fram det bästa i dem vi är nyfikna på…då har vi hamnat rätt.

Alla människor är unika och fungerar på sitt sätt. Som ledare är det av stor vikt att lära känna dem vi leder. Det handlar inte bara om vad en människa kan och vilka förmågor de har på arbetet. Det är en förlegad syn. Vi behöver ha en holistisk syn som ledare.

Nyfikenheten handlar för mig om att jag VILL veta mer om individerna jag har förmånen att vara ledare eller coach för. En grundläggande inställning.

Om människor känner att vi har ett genuint intresse i dem så känner de trygghet.
Vi är födda med ett behov att bli sedda och bekräftade, hörda och respekterade.

Vill du lära känna människor? Vill du locka fram det bästa hos dem? Det är en grundförutsättning för att vara chef och ledare.

Nästa inlägg kommer att beröra något viktigt gällande vår nyfikenhet. Det handlar om HUR vi är nyfikna.

Här blir nyckelordet: ERBJUDA

Ha en go dag alla goa!

Ulf Lidman

Du kanske också gillar

OBM – Relationellt Ledarskap för individer

Har du personalansvar, arbetar inom Human Resources eller vill höja din ledarskapskompetens? Nu kan du som individ/enskild få tillgång till utbildning och mentorskap.Många arbetsplatser är

Destruktiva klyschor.

”Det finns en mening med allt!” Har du hört något dummare uttryck än detta som vi slänger oss med till höger och vänster. När vi