Erbjuda.

Vi pratade om vikten att som ledare vara nyfiken. Men att ha denna kompetens betyder att vi också kan balansera denna nyfikenhet.

Att vara nyfiken får aldrig vara invaderande. En människas integritet är näst intill sakral för mig. Påträngande skapar försvarsmekanismer.

Nyckeln till att få förmånen att komma en människa nära är att erbjuda relation. Partnerskap och god allians med en medarbetare är aldrig en rättighet som vi har för att vi har en strukturell position eller för att organisationsschemat visar att vederbörande rapporterar till oss. Förmånen att få en bredare bild av en medarbetare än bara det som är arbetsrelaterat är inte något vi kan kräva.

Däremot kan vi erbjuda. Ju mer vi vet om en människa desto mer kan vi individanpassa och vara behjälpliga med att arbetet passar in på ett bra sätt i hela medarbetarens tillvaro.

En del människor bjuder på sig själva väldigt lätt och kanske till och med för lätt ibland. Andra har en längre startsträcka. Varje individ är expert på sitt eget liv och på vad som är bekvämt för honom eller henne.

Vår uppgift som ledare är att VILJA engagemang och ha ett partnerskap med våra medarbetare som lockar fram det bästa hos var och en.

Ha en go dag alla goa!

Ulf Lidman

Du kanske också gillar

OBM – Relationellt Ledarskap för individer

Har du personalansvar, arbetar inom Human Resources eller vill höja din ledarskapskompetens? Nu kan du som individ/enskild få tillgång till utbildning och mentorskap.Många arbetsplatser är

Destruktiva klyschor.

”Det finns en mening med allt!” Har du hört något dummare uttryck än detta som vi slänger oss med till höger och vänster. När vi