Känn dig själv för att kunna leda andra.

När jag utbildade mig till terapeut i USA var det obligatoriskt för alla elever att gå i egenterapi. Utan det fick vi inte våran examen. Principen var: Om du ska locka fram det bästa ur andra människor och hjälpa andra till att hjälpa sig själva…Då måste du först ha hjälpt dig själv.

Jag hävdar med styrka att när vi arbetar med människor krävs det att vi är i kontakt med våra egna livsresor.

Att möta människor innebär att vi står inför vår egen spegelbild hela tiden. Starka möten kräver självreflektion. Det krävs både ett initialt arbete med vår egen person, men detta måste följas upp med att vi kontinuerligt är villiga att vända och vrida på våra egna livsprocesser för att kunna bli bättre på det vi gör.

En utbildning är inget vi går en gång för alla när vi arbetar med människor. Det är bara en katalysator till en livslång process.

Att leda är inget vi gör. Att vara ledare är något vi är. Att vara en förebild kräver att vi har gjort den självreflektion som gör oss genuina och transparenta och på så sätt trovärdiga.

Att leda människor i förändring innebär att ha både kompetens i förändringsdynamik och veta hur jag själv reagerar i förändring. När jag vet hur jag reagerar och är ok med det, blir jag generös mot dem som reagerar annorlunda än jag gör.

Ha en go dag alla goa!

Ulf Lidman

Du kanske också gillar

Skitprat!

Alla visste att han söp! Han gjorde det snyggt, han var inget fyllo. Men omgivningen var av den åsikten att det blev lite för mycket.