Mitt i frågorna frodas rädslan.

Det är många obesvarade frågor just nu. Krig, inflation och stundande lågkonjunktur väcker många känslor och ovisshet. Världsekonomin är påverkad. Vi är alla påverkade.

Det är viktigt att inse att när vi inte ser några lösningar gäller det att förhålla sig till nuet. När vi är mitt i frågor som inte har några svar, då får vi vara i frågorna.

För många människor är detta svårt. Vi vil veta. Vi vill ha svar. Det väcker rädslor.

Rädslor gör oss irrationella och vi är väldigt sårbara för spekulationer och sensationalism.

Jag är glad att det finns seriösa kanaler som i allra möjligaste mån vill sprida information som är grundad i expertis och så mycket fakta som är tillgängligt.

Sen finns det parasiter på samhällskroppen som spelar på människors rädslor och är rent oetiska i sin journalistik.

Det gäller att veta vem vi lyssnar på. Det är inte tid för åsikter, spekulationer och tyckanden just nu. Det är tid för saklighet och professonellt kunnande. Information är bra för att härbärgera ovisshet och rädsla. Det är också tid för omsorg och medmänsklighet.  Sverige har mest ensamhushåll i världen per capita. Det är många som inte har någon att bolla sina tankar och känslor med.

Igår tog jag kvällen och kontaktade människor jag känner. Bara för att säga HEJ, bara för att tjöta lite och prata bort några minuter. Jag har inga svar. Jag vet inte vad som händer. Men jag har en närvaro som jag kan dela mitt i ovissheten.

Jag fick ett enormt positivt gensvar. Det hjälpte både dem och mig att känna en samhörighet mitt i frågorna. Tänk så lite det behövs ibland – att vara medmänniska och bara erbjuda just detta.

Lyft luren eller chatta en stund med någon på nätet. Det kan betyda väldigt mycket.

No person is an island!

Ha en go dag alla goa!

Ulf Lidman

Du kanske också gillar

Masterclass i bemötande.

Alla har vi blivit utsatta för ett bemötande som gör att vi får dålig smak i munnen.Vi har bara en chans att ge ett första