Lyssna på den där lilla ingivelsen.

Många gånger det som betyder allra mest är det där lilla spontana som kommer helt oförväntat.

Alla blir vi sårade i livet. Förra veckan hände det mig och jag var både ledsen och arg. Jag låg sömnlös och rastlös. Gav upp tanken på att sova och klev upp och gjorde kaffe. Satte mig vid datorn och där fanns ett meddelande som väntade på mig.

Det var några få meningar från en tidigare kursdeltagare. Ord av uppmuntran och uppskattning. Balsam för själen som kom precis i rätt tid. Jag var trött och less…men när jag läste de korta raderna om och om igen kände jag hur livskraften återvände. Värmen och kärleken i meddelandet var stark nog att mildra det negativa jag kände.

Avsändaren hade fått ingivelsen att skriva till mig flera år efter hon gått en av mina utbildningar. Hon lyssnade och agerade. Och resultatet blev fantastiskt.

Jag tror det är viktigt att inte bara tänka att vi borde höra av oss, men att faktiskt göra det. Några få rader i rätt tid kan betyda mer än en hel bok full av visdom.

Det är de små sakerna som berör, som skapar livslust och gör att vi orkar gå vidare.

Ha en go dag alla goa!

Ulf Lidman

Du kanske också gillar

Masterclass i bemötande.

Alla har vi blivit utsatta för ett bemötande som gör att vi får dålig smak i munnen.Vi har bara en chans att ge ett första