Kris och prestationsångest.

När vi möter situationer i livet som vi känner är ohanterbara eller där mycket ligger utanför vår egen kontroll reagerar vi alla olika.

Här är det så viktigt att vi som ledare och chefer inte faller in i fällan att vi tror att vi måste prestera eller GÖRA.

Hur kan jag guida och leda mina medarbetare till att VARA i en kris, utan att uppleva mig som passiv eller att jag inte gör tillräckligt?

En chef och ledare är van att kavla upp ärmarna och få något gjort. Tänka lösningsfokuserat och leda processerna framåt. Att leda i kris handlar om att inse att människors kognitiva förmåga är nedsatt och att vara drivande och lösningsfokuserad ofta leder till en rekyleffekt.

Att aktivt uppmuntra krisreaktioner är inte att vara passiv. Men detta måste göras med en kompetens som uppehåller verksamhetens uppdrag och produktivitet.

Idag är det tisdag och jag undersöker just nu vilket det bästa forumet är för mig att på fredag kunna erbjuda en kostnadsfri digital föreläsning för chefer och ledare (och vem som helst om är intresserad) på temat: Att vara chef i det okontrollerbara. Jag återkommer om detta.

Ett kriskompetent ledarskap skapar lugn.

Ha en go dag alla goa!

Ulf Lidman

Du kanske också gillar

Skitprat!

Alla visste att han söp! Han gjorde det snyggt, han var inget fyllo. Men omgivningen var av den åsikten att det blev lite för mycket.