Krig skapar oro.

Är oron irrationell eller är den rationell? Det spelar egentligen ingen roll för den är lika besvärande i båda fallen. Och om vi har irrationell oro och någon försöker påpeka detta förstärks det hela och det gör ingen nytta.

För 40 år sedan var jag på ett utlandsuppdrag under kriget i Libanon. Israel hade invaderat södra delen av landet och jag arbetade i ett flyktingläger mitt i pågående strider.

Oro? Ja! Rädsla? Ja…men ett fantastiskt ledarskap som redan då lärde mig att kunna arbeta och fungera mitt i allt detta. Kriskompetens som jag burit med mig hela livet sedan dess.

Krig som alla andra kriser skapar reaktioner hos oss människor. Vi måste dock fortsätta fungera och inte bli förlamade. Här är kriskompetensen hos chefer och ledare ovärderlig för en organisation. Kompetens skapar lugn. Och lugn behövs i oroliga tider.

Nu ska jag inte bli någon krigskorrespondent och börja bevaka Ukrainakrisen. Jag kände bara att jag ville dela hur mycket mina ledares kompetens gjorde för att vi skulle kunna vara otroligt produktiva mitt i den rådande situationen.

Nu ska jag inte prata krig mer, men ville förmedla detta om kriskompetens.

Ja, det fanns lite dold reklam i detta inlägg! Hör av er om ni är intresserade av höjning av kriskompetensen.

Ha en go dag alla goa!

Ulf Lidman
ulf [at] ulflidmantraining [dot] com

 

Du kanske också gillar

Skitprat!

Alla visste att han söp! Han gjorde det snyggt, han var inget fyllo. Men omgivningen var av den åsikten att det blev lite för mycket.