Kasta loss!

Har du någon känt att du ligger förtöjd i en hamn och inte får tummen ur att göra det du brinner för. Eller något som du vet att du borde göra, men det finns spärrar som gör att det inte blir någon verkstad.

En utmaning, ett nytt projekt? Du kanske funderar på att göra något annat i livet? Plugga? Byta karriär? Trappa ner?

En del står inför förändringar som är relationella. Infekterade relationer som behöver lagas eller rent utav brytas eller rent av skapa relationer som saknas.

Det som ofta håller oss tillbaka är rädslor. Vi sitter fast förankrade vid kajen och tänker på allt som kan gå fel.

Ja det är klart att vi ska göra en riskkalkyl och tänka efter före. Men när vi har gjort det. När vi sitter där och vet vad vi egentligen borde göra och spärrarna ändå finns där.

Då är det dags att ta risker!

Min mentor säger alltid till mig: ”Det är lättare att navigera ett skepp som är ute till havs än ett som ligger fast förtöjt i hamnen!”

Hon säger ofta till mig att jag ska kasta loss. Att jag ska ta risker. Det värsta som kan hända är att vi misslyckas, eller hur?

Och vad händer när vi inte lyckas? Då inser vi att vi varit på väg åt fel håll. Ändrar styrriktningen och kör åt ett annat håll.

Det jag alltid ser till att ha innan jag ger mig ut till havs och tar nya risker, är stödet som kommer finnas där om det blir ett misslyckade. De där viktiga personerna som tillhör det nära nätverket. Om inte dessa viktiga människor finns där, då ser jag först till att stärka mitt nätverk innan jag tar risker.

Ett av de bästa sätten att stärka självförtroendet och självkänslan är just att våga ta risker. Att våga kasta loss. Då upptäcker vi att det finns styrka inom oss som vi inte visste fanns där.

Sitter du förtöjd vid kajen? Eller är du ute på livets hav och navigerar dig fram?

Är det dags att kasta loss!?

Ha en go dag alla goa!

Ulf Lidman

Du kanske också gillar

Skitprat!

Alla visste att han söp! Han gjorde det snyggt, han var inget fyllo. Men omgivningen var av den åsikten att det blev lite för mycket.