Jag såg en annons och tänkte…..

…inte undra på att samhället ser ut som det gör.

Det stod: ”När barn dras in i gäng ska samhället dra ut dom”

Så går det när människor skriver annonser utan att ha kompetens och vet vad de talar om.

Om en individ har fastnat i ett sammanhang, i ett beteende eller något som är destruktivt är det absolut värsta vi kan göra att dra, eller använda någon form av styrande och kontrollerande förhållningssätt.

Det finns hur mycket forskning som helst som visar att det stärker försvarsmekanismer och individen går ännu djupare in i dessa nedbrytande beteenden och sammanhang.

Att dra någon är just ett sådant förkastligt förhållningssätt.

Det går inte att hjälpa någon som inte vill ha hjälp. Det går inte att dra någon i en riktning som de inte vill gå.

Jag var helt enkelt tvungen att skriva om detta för det är ett så föråldrat och inkompetent sätt att adressera ett problem.

När barn dras in i gäng behöver de mötas av individer som är kompetenta att bygga engagemang och partnerskap för att locka fram den egna viljan och motivationen till förändring. En utbildning i Motiverande samtal är det första steget för att förstå dessa viktiga och evidensbaserade processer. Och för en kompetent person är inte detta frågan om några långa och utdragna processer. Kunskap är lika med resultat.

Jag känner ingen, inklusive mig själv som jobbat med unga människor som sitter fast i infekterade sammanhang som kommit någon vart med att dra eller med tvång.

Vad annonsen sa till mig: ”Vi är inkompetenta och vet inte vad vi gör.”

Ha en go dag alla goa!

Ulf Lidman

Du kanske också gillar

Skitprat!

Alla visste att han söp! Han gjorde det snyggt, han var inget fyllo. Men omgivningen var av den åsikten att det blev lite för mycket.