Jag lever med HIV

De bromsmediciner jag tar gör att virusmängden i min kropp är omätbar. Så länge jag äter dessa mediciner utgör jag ingen fara för mig själv eller någon annan. En HIV-smittad person som medicinerar kan inte smitta någon annan.

Om jag slutar äta mina bromsmediciner kommer viruset att blomma upp i min kropp. Då utsätter jag mig själv för fara eftersom jag riskerar att utveckla AIDS, vilket vi alla vet kan leda till dödliga följdsjukdomar. Jag kan också smitta andra med HIV.

Svensk smittskyddslagstiftning gällande HIV innebär att många som utsatt andra för smitta har blivit frihetsberövade. Detta är mycket sällan förekommande eftersom vi som lever med HIV tar vårt ansvar och medicinerar. Jag vet ingen som skulle vara så urbota idiotisk och självisk att de skulle vägra HIV medicin.

Hjälp mig att förstå varför det skulle vara annorlunda med Covid-19.
Är mina paralleller ogrundade?
Ge mig ett intelligent argument som påvisar att HIV och Covid-19 vaccinering/behandling särskiljer sig. Jag kan inte låta bli att göra jämförelser.

Bekanta till mig i USA hade en 5-årig son som dog i Covid-19 förra månaden. Hans föräldrar var vaccinationsvägrare. Anses inte som ett brott.

En annan bekant till mig var HIV-smittad utan att medicinera. Han hade sex med en man och smittade honom med HIV. Han blev frihetsberövad för handling som kan leda till en annan människas död.

Nu är jag subjektiv. Ser du nåt som inte jag ser? Missar jag något här?

Ha en go dag alla goa!

Ulf Lidman

Du kanske också gillar

Masterclass i bemötande.

Alla har vi blivit utsatta för ett bemötande som gör att vi får dålig smak i munnen.Vi har bara en chans att ge ett första