Jag älskar Norrland!

Jag har en kärlekshistoria med norra Sverige. Få platser på denna jord har givit mig så otroligt många fina möten med människor. Jag har föreläst i alla kommuner utom en i Norrbotten och Västerbotten. Ja, det är kallt och det är mörkt på vintern. Men genuina och varma människor väger upp detta.

Mina äventyr med fjällräddare i Abisko, möten med samer i Arjeplog, Storforsen utanför Älvsbyn, fiskandet i Norsjö, , norrsken, sikhalstring i Kukkolaforsen och när jag höll på att frysa ändan av mig på ishotellet i Jukkasjärvi….vilka minnen av natur och skönhet.

Vad är nu detta för ett lovsjungande av en landsända tänker du?

Starka möten med människor och upplevelser i naturen lever jag på länge. Det är som att ladda batterierna.

Hur laddar du dina? Har du några platser, personer som fyller dig med livskraft?

Jag träffade en konstnär som blästrar glas med samemotiv och kreerar även andra konstverk. Jag köpte glas av honom. Varje gång som jag dricker ur dessa glas får jag en liten dos av Norrlandsenergi.

Har du några föremål som du suger energi av? Souvenirer, minnen, något som får igång dina energikanaler?

Låt oss inte underskatta de små påfyllningarna i vardagen. Många bäckar små blir en hel älv.

Igår kväll tog jag mig en liten rackare i ett av Niklas fina glas. Tankarna gick till vännerna i Kalix, Sorsele, Ammarnäs, Överkalix, Karesuando, Ursviken, Dorotea, Abisko och andra ljuvliga platser. En liten påfyllning som gjorde att jag somnade med ett leende på läpparna.

Glöm inte att småtanka på det som ger näring till din livsglädje.

Ha en go dag alla goa!

Ulf Lidman

 

Kolla in Niklas konstverk här:
https://www.niklasoriginella.se/produkt-kategori/blastrat-glas/

Du kanske också gillar

Masterclass i bemötande.

Alla har vi blivit utsatta för ett bemötande som gör att vi får dålig smak i munnen.Vi har bara en chans att ge ett första