Jag älskar Anthony Hopkins

Han är en av de bästa skådespelarna i vår tid om du frågar mig. Jag njuter av hans fantastiska begåvning och kompetens.

Igår citerade jag delar av något han skrivit som handlar om relationsdynamik. Något som går tvärsemot mina egna värderingar och min egen kompetens. Många av hans visdomsord bygger på åsikter, hans erfarenheter och livsresa. Han har ingen utbildning inom ledarskap, psykologi och psykoterapi. Det han har är en plattform baserad på hans fantastiska karriär som skådespelare.

Vem lyssnar vi till? Vem ger vi tillstånd att influera oss? Position är inte lika med kompetens.

Titta på vår älskade Carola – fantastisk sångerska – underbar röst och utstrålning.
Hon grävde ett hål som hon har haft väldigt svårt att komma ur när hon uttalade sig som teolog gällande samkönade förhållanden. Hon missbrukade sin position genom att uttala sig om något som hon inte hade en susning om och sårade tusentals med människor. Jag vill ge henne massor med kred för att hon tagit tydlig ställning mot detta i efterskott.

På CNN för några dagar sedan. George Clooney sitter och pratar om pandemin som om han vore kunnig på området. Massor med människor lyssnar och tar till sig.

Jag tänker ofta på detta urskillningslösa sätt som vi många gånger tar till oss information och låter oss påverkas.

Consider the source!

Ha en go dag alla goa!

Ulf Lidman

Du kanske också gillar

Skitprat!

Alla visste att han söp! Han gjorde det snyggt, han var inget fyllo. Men omgivningen var av den åsikten att det blev lite för mycket.