Ett relationellt arbetssätt.

Inom såväl ledarskap som i behandling. I vård, omsorg, kundservice och coachning finns det en nyckelring som alla andra nycklar behöver vara förankrade vid.

Den nyckelringen heter relation.

I allt arbete med människor är relationen mellan parterna det absolut viktigaste.
När jag pluggade ledarskap på Harvard var detta en av de starkaste tyngdpunkterna. En ledare måste inte bara ha viljan till att relatera, men också kompetensen.

Inom allt samtalsstöd och terapi visar den ena forskningsrapporten efter den andra tydligt på att det viktigaste är inte metoder och verktyg – utan just den relation som utvecklas mellan parterna.

Kundservice handlar om relationer med kunderna. Det är inte servicen som ges som är det viktiga utan VEM vi servar.

Alla mina utbildningar genomsyras av en stark relationell betoning.

Tyvärr finns det många som arbetar med människor som inte vill relatera. Personer som skulle finna mer harmoni i att arbeta med döda ting. Tänk så fruktansvärt att ha ett arbete som kräver interaktion om det saknas en passion och en nyfikenhet för att möta människor.

Kompetensen att relatera är del av alla de utbildningar du ser på min hemsida. Det är som sagt var nyckelringen som alla andra nycklar är stadigt förankrade vid.

Klicka in dig på hemsidan och bli inspirerad.

Om du klickar på Facebook, Linked In eller Twitter ikonen kan du följa Ulf Lidman Training och få meddelanden när jag lagt upp något nytt på bloggen eller hemsidan.

Och hör av dig gör du lätt genom kontaktformuläret på hemsidan.

 

Du kanske också gillar

Skitprat!

Alla visste att han söp! Han gjorde det snyggt, han var inget fyllo. Men omgivningen var av den åsikten att det blev lite för mycket.