Ett ord eller handling i rättan tid…

Jag är inte någon mystiker som övertolkar saker och ting. Men ibland säger någon något som är precis det jag behöver just då.

Har du varit med om det?

Som för många andra har pandemin inneburit ekonomiska bortfall. För en tid sedan hade jag lite panik över situationen och kunde inte sova så bra.

En väninna till mig är en känd gospelsångerska i USA. En morgon efter en sömnlös natt fick jag ett röstmeddelande från henne. Allt hon sa var:

”Jag tänkte på dig och ville sjunga den här sången…”

Hon sjunger sedan en fantastisk låt som du kanske känner igen från filmen Sister Act. His eye is on the sparrow. Klicka här om du vill lyssna https://www.youtube.com/watch?v=clBfnvrOeGI

Den handlar om att sparvarna inte oroar sig för sin föda och att vi inte heller behöver göra det.

Ett ord, en sång, precis i rättan tid.

Jag blev otroligt glad och berörd.

Jag är väldigt generös själv när det kommer till uppmuntran och goda utsagor till människor. Det händer ofta att de landar bra hos personen och de säger:

”Det var precis vad jag behövde höra just nu!”

Som sagt jag övertolkar inte saker eller ser en mening med allt. Den logiken håller inte i längden…men ibland blir det bara en fullträff. Då får vi njuta och vara tacksamma att vi har medmänniskor som bryr sig.

Ju mer uppmuntran vi ger, desto större är chansen att det blir en fullträff…eller hur?

Låt oss fortsätta att peppa varandra. Ge en komplimang, sjung en sång, dela en fin text, köp en blomma…eller varför inte en semla till någon…det kan ju mycket väl hända att det är precis det personen behöver just då.

Ha en go dag alla goa!

Ulf Lidman

Du kanske också gillar

Masterclass i bemötande.

Alla har vi blivit utsatta för ett bemötande som gör att vi får dålig smak i munnen.Vi har bara en chans att ge ett första