Ers Majestät von Snörp!

Nu har jag bott i Sverige i snart tre veckor. Mycket har varit väldigt positivt, men en sak har gjort att jag undrat varför Ers Majestät von Snörp fortfarande tillåts att sitta på tronen i många företag och affärer.

I dessa kungligheters arbetsbeskrivning står det tydligt att de ska bemöta människor, ge god service och representera företaget/verksamheten på ett professionellt och varmt sätt.

I lördags var jag på mataffären. Jag är redan en känd figur där eftersom jag ofta pratar och skämtar med personalen. I lördags stod hon i kassan. Ers Majestät. Jag hälsade glatt och jag fick ett citron-snörp tillbaka och blev ignorerad. Jag försökte igen att få denna dystra varelse att ägna sig åt sitt serviceyrke och kommenterade det fina vädret.
Inget svar och snörpet blev ännu mer markerat. Jag packade mina varor och tänkte att det är ingen idé att försöka få liv i en död häst. När jag då kollade kassakvittot hade hon slagit in en vara för 98 kronor två gånger, så jag påpekade detta. Nu kom det ett stön och en ögonrullning. Utan att säga ett ljud började hon knattra på dataskärmen som hon inte kunde hantera. Efter men minuters stön och stånk bad hon mig att blippa kortet så jag fick mina pengar tillbaka. Jag blev inte irriterad utan snarare trött.

”Hjälp mig att förstå varför du arbetar i ett serviceyrke när det du kommunicerar med mig är att jag som kund är skitjobbig?”

Nu stängde hon ner kassan och gick in i butikens kulisser. Hon var nog kränkt.

Varför accepteras det att människor i serviceyrken snörper och bär sig illa åt mot kunder? Är det ett område som är fridlyst? Skulle vi acceptera att en kirurg inte kan hantera skalpellen? Eller att en elektriker inte visste skillnad på ett avloppsrör och en kabel? Varför accepterar vi att människor i serviceyrken inte kan bemöta människor?
Har ledare och chefer kompetensen att visa nolltolerans mot infekterade beteenden och guida en person bort från sådant som påverkar såväl kunder som medarbetare negativt. Om vi arbetar med människor behövs ett Körkort för bemötande.

Är det inte hög tid att Ers Majestät von Snörp tvingas att abdikera?

Ha en go dag alla goa?

Ulf Lidman

Du kanske också gillar

Skitprat!

Alla visste att han söp! Han gjorde det snyggt, han var inget fyllo. Men omgivningen var av den åsikten att det blev lite för mycket.