En konkret och synlig rehabiliteringsstrategi.

Det enda evidens jag har på detta tips är att det fungerar. Jag har använt det i många år och förmedlat det till flera verksamhetschefer som säger att det betyder mycket.

Som jag skrev i måndags är det vårt ansvar som ledare att bara realistiska när det kommer till stress och kris. Våra medarbetare kommer att hamna i dylika situationer vare sig det är jobbrelaterat eller privat.

Jag hävdar att det är ett ansvar vi har som ledare att försäkra om återupprättande och rehabilitering.

När en medarbetare blivit illa medtagen av en situation är det otroligt viktigt att denne vet att det finns resurser för att hjälpa och stödja. Det är så viktigt att komma på bana och inte fasta i kris.

Här kommer tipset till dig som ledare. Gör en konkret och synlig strategi tillsammans med dina medarbetare. Inkludera dem i processen. Vad förväntar de sig? Vad är realistiskt och genomförbart? Detta relationella sätt att ta fram en plan gör att det inte blir några irrationella förväntningar eller besvikelser när strategin behöver användas.

Denna närhet i att prata preventivt om situationer förebygger enormt mycket av potentiella konflikter och att medarbetare kör fast.

Här är det i ledare som behöver vara trygga i att närma oss dem vi leder. Att locka fram det som de förväntar sig.

Ansvaret vi har som ledare att hjälpa och stödja medarbetare att komma igång efter kris och stress är inte förhandlingsbart. Men jag tror många gånger att vi gör det svårare än vad det är.

Relation och inkluderande. Locka fram de egna orden på förväntningarna. Utforma till en strategi.

Ni anar inte vilken trygghet detta skapar både under och efter kris- och stressituationer.

Ha en go dag alla goa!

Ulf Lidman

Du kanske också gillar

Masterclass i bemötande.

Alla har vi blivit utsatta för ett bemötande som gör att vi får dålig smak i munnen.Vi har bara en chans att ge ett första