En icke-dag!

Har du någonsin haft en dag när allt känns som det går åt fel håll. Inte nog med det inspirationen och motivationen sviktar. Om någon kommer med ett hurtigt uttalande så vill du helst be dem att stoppa det någonstans där solen inte skiner!

Jag vill inte, jag orkar inte, jag känner inte för något!

Då vill jag tala om för dig att du är ytterst normal. Jag har en sådan dag idag.

Tanken på att skriva ett blogginlägg gjorde mig bara trött. Ringde min brorsa och han säger: ”Det låter som du behöver ta dig en icke-dag!”

Det är ett uttryck som han har myntat som ger tillåtelse att ha en riktig skitdag utan att känna dåligt samvete.

Så mitt blogginlägg handlar om vikten av att unna oss en sådan dag istället för att pressa oss till att prestera när allt känns motigt.

Jag stoppade barnbarnet i barnvagnen och sen gick jag ut på en 14 km promenad. Hon sov som en gris och jag gick och fräste ur mig all min olust utmed den arga forsen i närheten av Denver där jag befinner mig.

Varför är det så lätt för mig att säga till mina medarbetare att de ska ta sig en icke-dag, men så svårt att säga det till mig själv.

Min son sa: ”Det var väl ingen icke-dag…du fick ju rejält med motion!”

Ibland har jag icke-dagar när jag inte gör ett smack annat än ligger på soffan och pillar mig i naveln. Och det är helt OK det också.

Tror du på icke-dagar?

Ha en go dag alla goa!

Ulf Lidman

Du kanske också gillar

Masterclass i bemötande.

Alla har vi blivit utsatta för ett bemötande som gör att vi får dålig smak i munnen.Vi har bara en chans att ge ett första