Du får vara ledsen.

Ibland är det viktigt att vi tillåter oss själva att vara negativa, ledsna, arga eller oroliga. Det är en del av livet. Det är inte alltid det är bra för oss att välja att vara positiva och glada. Jag tror att det till och med är nyttigt att medvetet välja att tillåta oss själva att ibland få känna livets baksidor utan att vi ska känna skuld eller skam för att vi känner på det viset.

Däremot är det viktigt att vi inte fastnar i ett kroniskt stadie där vi styrs av dessa negativa känslor.

Om vi har förmågan att välja att må bra så är det ett fantastiskt val. Men om förmågan inte finns där temporärt, då är det dags att vara snäll mot sig själv och tillåta oss att inte må bra.

Jag är mycket för positivt tänkande och s.k. positiv psykologi, men inte på bekostnad av att det tär på självkänslan och självförtroendet när förmågan inte finns.

Om du har förmågan och orken se det goda i tillvaron och låt den positiva vågskålen dominera. Men om du inte kan och orkar det så är det OK. Ge dig själv det utrymme du behöver just nu att vara där du är, även om du inte orkar att le, skratta och var glad. Var snäll mot dig själv!

Ha en go dag alla goa!

Ulf Lidman

Du kanske också gillar

Låt mig bara få VARA!

Tala inte om för mig vad jag behöver göra när jag inte mår bra. Jag behöver ingen ”att göra lista” – jag behöver bara få