Det finns en hjälte inom dig!

Jag satt i bilen i lördags på väg till affären. På radion började de spela Mariah Careys sång Hero. Det fick mig att börja tänka på alla fantastiska hjältar som jag träffar när jag är ute och föreläser och handleder.

Här finns dock en diskrepans! Många av dessa hjältar pratar med mig om sig själva.
Ofta får jag höra självkritik. Tankar som inte alls verkar stämma med verkligheten. Människor som betyder massor för andra. De är fantastiska på sina arbeten. De sprider glädje bland kollegor och på hemmafronten är de fantastiska föräldrar.
Men…mot sig själva är de inte snälla.

Empati, värme och kärlek till andra blandat med kritik och tvivel på egna förmågor och den egna identiteten. En obalans som inte är bra för oss.

Jag vill inleda den här veckan med att sätta strålkastarljuset på alla hjältar.

Du och jag, vi är hjältar. Vi ger av oss själva till människor vi möter. Vi älskar våra barn, våra partners/vänner och vi brinner för att skapa harmoni i och med andra människor.
Vi har värderingen att alla människor har lika värde och vi vill att alla människor ska känna sig älskade. Vi vill andra väl!

Mariah Carey sjunger: ”Titta inom dig, var stark och du kommer att inse sanningen – att det bor en hjälte inom dig!”

När vi bejakar hjälten inom oss själva får vi näring till att älska andra ännu mer och på så sätt kunna locka fram det bästa hos dem vi möter.

Ta en minut och tänk:

”Jag är en hjälte!”

”Jag är en fantastisk medmänniska!”

”Jag är en kompetent medarbetare!”

”Jag vill människorna i mitt liv väl!”

”Ja, jag är en hjälte!”

Ha en go dag alla goa!

Ulf Lidman

https://www.youtube.com/watch?v=0IA3ZvCkRkQ

Du kanske också gillar

Skitprat!

Alla visste att han söp! Han gjorde det snyggt, han var inget fyllo. Men omgivningen var av den åsikten att det blev lite för mycket.