Destruktiva klyschor.

”Det finns en mening med allt!”

Har du hört något dummare uttryck än detta som vi slänger oss med till höger och vänster. När vi är mitt uppe i livssituationer som gör fruktansvärt ont och någon säger att det finns en mening med allt, då bör vi veta att den personen lever på en annan planet och behöver hålla sig borta från människor som befinner sig i smärtsamma situationer.

”Ryck upp dig nu!”

Vad är det vi ska rycka i? Är det någon slags själslig onani det är frågan om. Att tvångsmässigt försöka känna något som vi inte gör fungerar inte när vi är i kris och livet gör ont. Kanske det är så att det mest hälsosamma för stunden är att vara i sorgen och smärtan.

”Blod är tjockare än vatten!”

Hur många människor sitter inte fast i infekterade och nedbrytande relationer pga. detta idiotuttryck. Att finnas i en annan människas liv är en förmån och inte en rättighet baserad på blodsband. Det finns inga relationer som ska tas för givet. Familjeband, romantik och vänskaper måste alla ges näring. Och ibland behöver vi ympa och rensa.

”Du är fantastisk!”

Detta uttryck bör inte kritiseras. Sug åt dig och känn dig underbar idag!

Ha en go dag alla goa!

Ulf Lidman

Du kanske också gillar

Låt mig bara få VARA!

Tala inte om för mig vad jag behöver göra när jag inte mår bra. Jag behöver ingen ”att göra lista” – jag behöver bara få