Beröring och välmående.

Det är påvisat klart och tydligt att det finns en koppling mellan vårt emotionella/psykiska välmående och just beröring.

Jag gillar att prata om det, för det har blivit en prioritet för mig.

Som en 59-årig ensamstående man som spelar för det andra fotbollslaget och dessutom har värderingar som gör att jag inte hoppar från säng till säng med olika Boll-Kallar, då kan det bli ensamt ibland.

Jag delar detta med många av mina vänner som lever i parförhållande där beröring inte längre är en del av relationen.

Oavsett hur vi lever och med vem vi lever med så vidhåller jag att beröring är viktigt.

Jag var hos en massageterapeut igår. Ingen mjukis, utan en som bänder och vrider så jag nästan ylar mellan varven. Fysiskt känns det fantastiskt. Men, det sker även något på det emotionella planet. Kopplingen blir så påtaglig.

När jag sitter och gullar med mina barnbarn, då blir jag också berörd. Och det där kan vara rent av helande.

Hur många husdjursägare har jag inte pratat med som säger att beröringen från deras hund, katt eller häst är en livlina för deras psykiska hälsa.

Beröring är fantastisk vare sig den är intim eller inte. Vi som inte har den intima biten kan ändå hitta vägar till beröring.

Massageterapeuten här i Denver som jag gärna besöker berätta fantastiska berättelser om just denna koppling. Beröring kan både frigöra, hela och framkalla saker inom oss.

Vad betyder beröring för dig?

Ha en go dag alla goa!

Ulf Lidman

Du kanske också gillar

Masterclass i bemötande.

Alla har vi blivit utsatta för ett bemötande som gör att vi får dålig smak i munnen.Vi har bara en chans att ge ett första