Att engagera sig i något utanför jobbet.

En av mina Linked In kontakter skrev ett inlägg om att han och hans familj har öppnat upp sitt hem för Ukrainska flyktingar. Fantastiskt!

En VD jag känner har ett djupt engagemang i miljörörelsen och brinner för att värna om att vi har en planet att lämna över till kommande generationer.

En ekonomichef skrev till mig att han får sån energi genom sina frivilliginsatser för hemlösa.

Vi lever i en värld där vi så ofta hamnar i ekorrhjulet som handlar om oss själva och våra egna behov: ”Me, myself and I”

Att göra något för andra är en del av ett balanserat liv tror jag.

Jag älskar mitt jobb som utbildare, men jag skulle inte klara det utan mitt engagemang vid sidan om. Att ha något vid sidan om det professionella livet som handlar om att ge.

Den här veckan har jag fått utbilda och handleda personalen inom en organisation i Los Angeles som arbetar med hemlösa ungdomar mellan 12-18 år. 95% av deras målgrupp har blivit utkastade från sina hem och lever på gatan där de försörjer sig på brottslighet, droghandel och prostitution.

Hjälporganisationer har svårt med ekonomin. Ett tips är att kontakta en organisation som arbetar inom något som intresserar dig. Se om dina kompetenser kan skapa skillnad.

Jag kan garantera att det skapar skillnad inom oss själva när vi engagerar oss i någon eller något.

Ha en go dag alla goa!

Ulf Lidman

Du kanske också gillar

Skitprat!

Alla visste att han söp! Han gjorde det snyggt, han var inget fyllo. Men omgivningen var av den åsikten att det blev lite för mycket.