Att engagera sig i något utanför jobbet.

En av mina Linked In kontakter skrev ett inlägg om att han och hans familj har öppnat upp sitt hem för Ukrainska flyktingar. Fantastiskt!

En VD jag känner har ett djupt engagemang i miljörörelsen och brinner för att värna om att vi har en planet att lämna över till kommande generationer.

En ekonomichef skrev till mig att han får sån energi genom sina frivilliginsatser för hemlösa.

Vi lever i en värld där vi så ofta hamnar i ekorrhjulet som handlar om oss själva och våra egna behov: ”Me, myself and I”

Att göra något för andra är en del av ett balanserat liv tror jag.

Jag älskar mitt jobb som utbildare, men jag skulle inte klara det utan mitt engagemang vid sidan om. Att ha något vid sidan om det professionella livet som handlar om att ge.

Den här veckan har jag fått utbilda och handleda personalen inom en organisation i Los Angeles som arbetar med hemlösa ungdomar mellan 12-18 år. 95% av deras målgrupp har blivit utkastade från sina hem och lever på gatan där de försörjer sig på brottslighet, droghandel och prostitution.

Hjälporganisationer har svårt med ekonomin. Ett tips är att kontakta en organisation som arbetar inom något som intresserar dig. Se om dina kompetenser kan skapa skillnad.

Jag kan garantera att det skapar skillnad inom oss själva när vi engagerar oss i någon eller något.

Ha en go dag alla goa!

Ulf Lidman

Nyhetsbrev

Aktivera JavaScript i din webbläsare för att slutföra detta formulär.

Du kanske också gillar

Nyckeln till utbildning heter implementering.

Som utbildare tycker jag det är väldigt intressant att observera hur inställningen till kompetenshöjning skiljer sig i olika sammanhang. Det är inte svårt som föreläsare