Vem och inte vad!

Hela den här hösten har gått på temat OBM – Organizational Behavioral Management för mig. Jag har haft förmånen att föreläsa mycket på ämnet.

Jag brinner för det relationella ledarskapet där passionen är att känna de jag får förmånen att leda. Ett ledarskap som lockar fram de bästa beteendena i medarbetarna och på så sätt ökar såväl trivsel som produktivitet.

En ledare som deltog i en utbildning skriver:

”Tidigare har jag varit väldigt fokuserad på VAD och det gjorde mig ganska fyrkantig. Jag slet hårt med att hitta lösningar på diverse utmaningar….Den nyckelfråga jag fick med mig: Vem är det som har utmaningen? Det blev början på ett nytt sätt att tänka för mig. ..Att inte lägga mitt fokus på utmaningen utan på VEM det är som har utmaningen…Att inte leverera råd och lösningar men locka fram detta genom att engagera mig i personen och inte i utmaningen.”

Hon fortsätter:

”Det är lätt att falla in i gamla mönster av att jag ska lösa och fixa saker. Men när medarbetare sätter sina egna ord på hur de ska lösa sina utmaningar, då blir det som du sa Ulf; mer hållbara förändringar och lösningar.”

Som utbildare finns det ingen ljuvligare musik än när deltagare direkt börjar implementera materialet och göra det till sitt eget.

Ha en go dag alla goa!

Ulf Lidman

Du kanske också gillar

Masterclass i bemötande.

Alla har vi blivit utsatta för ett bemötande som gör att vi får dålig smak i munnen.Vi har bara en chans att ge ett första