Vem har förmånen att finnas i ditt liv?

Just det FÖRMÅN! Du är så underbar att det är en förmån att få finnas i din vänskapskrets. Det är även en förmån att ha dig som familjemedlem.

Tyvärr är det många som behandlar varandra som att det vore en rättighet att få finnas i en annan människas liv. Det vimlar av infekterade relationer där människor trampar på varandra och har en syn på sig själva som att det är deras rättmätiga position att få vara vän, förälder, syskon eller livspartner till någon annan.

Blod är inte tjockare än vatten!! Det är en myt som gör att många sitter fast i väldigt infekterade relationer.

Den största gåvan som jag har fått av mina söner är att de kontinuerligt väljer mig. De VILL ha mig i sina liv. Det är inget som jag någonsin har sett som min rättighet. Tydligen har jag varit bra nog som farsa att de i vuxen ålder vill ha mig i sitt nära nätverk. Den dagen jag slutar att ge positiv näring till dessa relationer kan jag inte ta för givet att detta består. Relationer består inte av sig själva, de behöver vattnas och få näring.

Att göra en relationsinventering är fantastiskt. Att ställa oss frågan: ”Vem har förmånen att finnas i mitt liv?” Det är en process som är otroligt stärkande för självkänslan. En del inser att de behöver hitta nya relationer eftersom nätverket är för svagt. Andra börjar arbeta på att förbättra relationer. I vissa fall händer det även att någon väljer bort en infekterad relation som de inte vill ha eller som är skadlig för dem.

Jag har sett så många vackra livsberättelser utvecklas som ett resultat av att individer tar till sig just ordet FÖRMÅN och sedan börjar agera utefter detta.

Finns det något skönare än att se självkänslan växa hos en människa? Det tycker jag är ett av livets guldkorn.

Låt oss aldrig ta varandra för givet eller se det som en rättighet att finnas i någons liv. Relationer är gåvor. Levande organismer som behöver vårdas.

Ha en go dag alla goa!

Ulf Lidman

Du kanske också gillar

Skitprat!

Alla visste att han söp! Han gjorde det snyggt, han var inget fyllo. Men omgivningen var av den åsikten att det blev lite för mycket.