Vad är det som förenar oss?

Det hör till sakens natur att vi under valtider fokuserar på allt som skiljer oss åt. Alla vill profilera sig och sticka ut. Inget fel med det.

Det är dock inte politik som vi sysslar med som ledare i näringsliv eller offentlig sektor. Där är vårt uppdrag att ena och locka fram det som gör att vi alla drar mot samma mål…oavsett politisk färg och andra övertygelser.

Vi har organisationens kärnvärderingar som ledstjärna och baserat på dessa ska vi skapa produktivitet, resultat och trivsel.

Jag som ledare lägger fokus på det som förenar oss Det som ger näring till den vi-känsla som skapar tillhörighet och samhörighet.

Den relationelle ledaren är expert på att locka fram dessa ingredienser som skapar de förutsättningar som behövs för att motverka splittring.

Kanske är det så att vi i anslutning till ett val, behöver hitta de gemensamma nämnarna som går bortom politiska agendor. Skapa enhet och hitta den där underbara energin som för processer framåt.

Nu är det dags att damma av organisationens värdegrund. Detta levande dokument som gör att vi är en organism och inte organisation.

Hur ska du som ledare i din relationella stil verka för detta?

Visst är det spännande att vara ledare i resultatdrivna och produktiva organisationer där vi älskar att relatera till medarbetare och locka fram det bästa hos varandra?!

Ha en go dag alla goa!

Ulf Lidman

Du kanske också gillar

Masterclass i bemötande.

Alla har vi blivit utsatta för ett bemötande som gör att vi får dålig smak i munnen.Vi har bara en chans att ge ett första