“People, people who need people…

…are the luckiest people in the world.” – Vem känner inte igen texten till denna fantastiska låt framförd av Barbra Streisand i Funny Girl?

Vi människor behöver varandra. Ingen människa är en ö. Vissa människor har större behov av medmänsklig kontakt än andra, men det är ett faktum att kontakt med andra är ett primärbehov hos människan.

Förra veckan pratade jag om att omstrukturera våra tankar. Det blev en viktig process och lärdom i mitt eget liv och jag har guidat hundratals med människor till bättre livsharmoni genom att använda detta verktyg.

När vi försöker att göra oss av med en negativ inre dialog och ersätta den med tankar som styrker och bygger upp, då är medmänniskor väldigt viktiga.

Mina vänner och min valda familj är väldigt generösa när det gäller verbal och icke-verbal kommunikation som säger:

”Du är en fantastisk människa!”

”Jag tror på dig!”

”Jag är glad att få finnas i ditt liv!”

”Du duger!”

”Jag älskar dig precis som du är!”

Klyschor? Inte alls. Och även om det vore det, så är det mycket bättre än kritik och nedlåtande kommentarer som förstör och sårar.

Människor som vuxit upp i dysfunktionella sammanhang, personer i infekterade relationer, anställda med inkompetenta chefer och mobbningsoffer är exempel på personer som fått en överdos av negativ påverkan. Detta har många gånger stärkt deras negativa inre dialog.

Jag minns friheten när jag slutade arbeta för en fruktansvärd chef. Nedlåtande kommentarer och att sätta folk på plats var hennes specialitet. Det var otroligt befriande att slippa den kultur av maktmissbruk som fanns där.

Jag har hört så många människor som har berättat hur deras självkänsla och självförtroende blev starkare av att komma bort från negativa personer och miljöer. Jag är övertygad om att den omstrukturering av tankar som jag skrev om förra veckan går hand i hand med att göra en inventering av vilka personer som vi ger förmånen att finnas i våra liv.

Jag vill ha och behöver människor i mitt liv som vill mig väl. Det nätverket vill jag kontinuerligt ge näring till. Det börjar med mig själv. Att jag vill att andra ska känna att jag vill dem väl och vill att de ska växa.

Ha en go dag alla goa!

Ulf Lidman

Du kanske också gillar

Masterclass i bemötande.

Alla har vi blivit utsatta för ett bemötande som gör att vi får dålig smak i munnen.Vi har bara en chans att ge ett första