Omsorg – att bry sig!

Förra veckan hade jag förmånen att få föreläsa om att vara chef och ledare i ”det nya normala” i Luleå. Chefsnätverket Close hade dragit ihop ett 40-tal VD:ar ena dagen och 25 chefer och ledare av blandad kompott den andra dagen.

Två väldigt interaktiva grupper som fick ta del av det relationella förhållningssättet OBM (Organizational Behavioral Management). Denna fantastiska kompetens som skulle kunna liknas vid ledarskapets svar på KBT.

Med tydlighet klargjordes det att ledarens uppgift är aldrig att vara terapeut eller behandlare. Men däremot måste ha kompetensen att kunna leda människor ur kris och tillse att vare sig individer eller organisationen fastnar utan att processerna förs framåt.

Det är ingen lätt utmaning, men ett måste som alla företag och verksamheter måste ta sig igenom i dessa tider.

Den absolut viktigaste principen att börja allt förändringsarbete med, är att få samtliga medarbetare att känna att chefen vill dem väl. Vi vände och vred på detta tillsammans.
Till min stora glädje möttes jag av frågor och kommentarer som med tydlighet redan andades omsorg.

Organizational Behavioral Management är ett relationellt sätt att leda.
Det var en fröjd att upptäcka att viljan till relation var stark bland cheferna i Luleå.

Det går inte att leda människor som vi inte tycker om. Hur gott är det inte som föreläsare att upptäcka att grunden redan är lagd. Det var bara att bygga på.
När medarbetare känner välvilja förminskas motstånden.

Men vad gör vi om vi har medarbetare som inte är lätta att tycka om?
Då klickar vi här och läser om den professionella kompetensen EMPATI!

Ha en go dag alla goa!

Ulf Lidman

Nyhetsbrev

Aktivera JavaScript i din webbläsare för att slutföra detta formulär.

Du kanske också gillar

Nyckeln till utbildning heter implementering.

Som utbildare tycker jag det är väldigt intressant att observera hur inställningen till kompetenshöjning skiljer sig i olika sammanhang. Det är inte svårt som föreläsare