När tuggummit förlorat smaken.

När vi går igenom något tufft är det skönt att känna att vi inte är ensamma. Särskilt betydelsefullt kan det vara att få träffa människor som är i liknande situationer. Det hjälper oss i normalisering och att kunna identifiera oss med andra. En tillhörighet – en sund vi-känsla.

Det är som att få ett fräscht tuggummi i munnen där friskheten tar bort både dålig andedräkt och dålig smak. Det blir ett skönt tugg, precis som snacket med den som förstår hur jag har det.

Det är något väldigt bra och sunt med dessa relationer. Men, det gäller att vara vaksam när det hälsosamma tuggandet gått över till ett osunt idisslande. När det inte tillför något längre. Jag säger inte att relationer behöver avslutas, men de behöver definitivt omdefinieras om grunden har varit en gemensam negativ upplevelse.

Precis samma vi-känsla som varit väldigt konstruktiv och hjälpt oss, kan bli destruktiv.
När det sunda ventilerandet går över i ett ältande. När effekten blivit motsatt och relationen håller oss tillbaka från att komma vidare i livet.

När tuggummit förlorat smaken behöver det spottas ut.

Ha en go dag alla goa!

Ulf Lidman

Du kanske också gillar

Masterclass i bemötande.

Alla har vi blivit utsatta för ett bemötande som gör att vi får dålig smak i munnen.Vi har bara en chans att ge ett första