Jag blev alltid vald sist i gympan!

Där satt jag på golvet i gymnastiksalen och det skulle väljas lag. Jag och en fet liten kille med tjocka glasögon blev alltid kvar till sist!

”Vi hade honom förra veckan, nu är det er tur!” ”Han sabbar ju för hela laget!” ”Skicka över honom till tjejerna på jazzdans istället!”

Ja skolan är en kärleksfull plats där grunderna läggs i livet! Grunden lades och jag utvecklade ett motstånd till allt vad fysisk aktivitet heter. Jag hatar fortfarande sport och kan inte begripa varför inte de ger fotbollsspelarna varsin boll så det slipper att bråka om en enda boll på planen. Dessutom har jag aldrig begripit heterosexuella mäns beteenden kring sport och idrott, påminner om nåt slags grottfolk! (Min tolkning!)

Det var genom en kris i livet som jag fick upp ögonen för fysisk aktivitet. I min ilska över livets orättvisor som ett resultat av livskrisen höll jag på att explodera. Jag behövde ett utlopp. En ventil. Det var då jag började upptäcka det fantastiska i att trötta ut kroppen genom att gå! Inte flanera, utan trava på som en hingst. Så där så att svetten lackar. Vet ni hur skönt det är!? Idag har jag blivit positivt beroende av fysisk träning. Det kanske inte syns på midjemåttet som det borde, men det beror på att de goda vinerna och såserna är väldigt kaloririka, för att inte tala om efterrätterna!

Det gäller att hitta en fysisk aktivitet som funkar för individen! Du kommer aldrig att se mig i någon form av lagsport eller jagande efter bollar. Vill inte och tänker aldrig engagera mig i detta. Däremot är jag som en bergsget på kullarna kring Benidorm där jag bor.

Fysisk aktivitet är bevisligen en viktig del av livet och något som jag tror alla behöver upptäcka. Sambandet mellan fysisk aktivitet och emotionella balans är tydlig. Jag uppmuntrar alla mina klienter att hitta någon form av utövande som passar dem.

Börja smått och lägg inte ribban för högt. Det finns så många måsten och borde kring detta med fysisk träning. Gör det som passar dig och inte det som andra tycker passar för dig. Överkom ditt eget motstånd. Sätt realistiska mål som du vet du är kapabel att nå.

Ha en go dag alla goa!

Ulf Lidman

Nyhetsbrev

Aktivera JavaScript i din webbläsare för att slutföra detta formulär.

Du kanske också gillar

Nyckeln till utbildning heter implementering.

Som utbildare tycker jag det är väldigt intressant att observera hur inställningen till kompetenshöjning skiljer sig i olika sammanhang. Det är inte svårt som föreläsare