Integritet är att leva i harmoni med dina kärnvärderingar.

Att kompromissa med våra kärnvärderingar skapar en inre turbulens.

När jag slutade röka för 15 år sedan var det väldigt befriande. Jag hade kämpat med att både vilja och inte vilja röka i många år. Min kärnvärdering var att inte vilja röka.

Jag har arbetat med många människor som suttit fast i våldsamma relationer. De vet vad det vill säga att gå emot det som det egentligen vet är rätt och bra för dem.

Den som arbetar på en arbetsplats som krockar med de individuella kärnvärderingarna vet vad denna obehagskänsla innebär.

Nästan alla kan relatera till situationer i livet där denna känslan av obehag finns med i bilden. När vi gör saker som vi innerst inne inte vill göra. Saker som vi vet är fel eller som inte är bra för oss.

Denna obehagskänslan är en stark källa som lockar fram förändring inom oss. Vi människor är designade till att vilja ha en inre harmoni och leva i enlighet med våra kärnvärderingar. Att leva med integritet.

Lyssna till den känslan – harmoni kommer inifrån.

Ha en go dag alla goa!

Ulf Lidman

 

Du kanske också gillar

Familj.

”FAMILJ” är ett laddat ord. Det kan vara något av det vackraste som finns. Människor som älskar varandra, stöttar varandra och vill varandra väl –