Influencers i all ära…

Jag är allergisk mot termen influencer….den har blivit förstörd av människor som har förmågan att använda sig av sociala medier och på så sätt påverka människor genom dessa mycket kraftfulla kanaler.

En tänkande människa ger inte en person inflytande över sitt liv utan att först läsa innehållsförteckningen.

Jag har många hjältar som jag lärt mig mycket av. Varje gång jag är i Kapstaden och arbetar tänker jag naturligtvis på Mandela och det enorma inflytande han hade på vår värld. Listan kan göras lång på personer av internationell dignitet som blivit milstolpar i historien.

Mina professorer som jag studerat under. Fantastiska människor med massor av kunskap och erfarenheter. Vardagshjältar som i tysthet utför mirakler varje dag genom sitt sätt att vårda och utbilda andra människor är andra exempel på människor som har inflytande i det tysta.

En influencer för mig är en person som har förtjänat att ha inflytande över andra människor pga. att de har något att ge. Kunskap, visdom, empati, medmänsklighet, omsorg etc. Dessa personer har inget behov av att benämna sig. Frukten av deras livsverk talar sitt eget språk.

Dagens influencers väcker ett ordspråk till liv inom mig: ”Tomma tunnor skramlar mest!” Att lära sig att bemästra sociala medier är i min bok inget livsverk.

Ha en go dag alla goa!

Ulf Lidman

Du kanske också gillar

Masterclass i bemötande.

Alla har vi blivit utsatta för ett bemötande som gör att vi får dålig smak i munnen.Vi har bara en chans att ge ett första