HRs nya ansikte!

Jag tycker det är så underbart roligt att se hur HR avdelningar runt om i världen förändras.
Mer och mer ser jag hur tyngdpunkten går från processer och strukturer till att bli mer relationellt.
Mitt OBM hjärta jublar.
Äntligen!!” Som Gert Fylking utbrast varje år när Svenska Akademin annonserade Nobelprisets vinnare.

I flera års tid har jag vurmat för att HRs huvudsakliga uppgift ska vara att ge näring till relationer.

Human Resources borde anamma ett nytt namn: Human Relationships.

Alla företag och organisationer är organismer som består av människor som både individuellt och kollektivt är och måste vara i ständig förändring. När vi förändras påverkar det våra relationer, först och främst till oss själva, men sedan också till dem vi delar våra liv och vår vardag med – inklusive våra medarbetare på arbetsplatsen.

När dessa relationer är sunda och får näring…då fungerar processer, strukturer och andra nödvändiga ingredienser på en arbetsplats.

Det är därför vi hela tiden måste tillse att sunda relationer är i epicentrum och högsta prioritet. Om dessa hamnar i periferin då är risken att dysfunktion, konflikter och dålig arbetsmiljö tar över.

Hur vanligt är det inte att vi låter processer, rutiner och strukturer hamna i fokus och det relationella i periferin?! Jag vågar säga att i samtliga situationer jag blir anlitad för att bistå med mina spetskompetenser, handlar det om att relationer hamnat i baksätet. Förändringsprocesser, neddragningar och andra omständigheter har pivoterats och människan glömts bort.

Därför är jag så otroligt glad när fler och fler HR avdelningar börjar inse att deras primära uppgift är att vara relationsvurmare. Att komma med expertis som handlar om att maximera hur vi relaterar till varandra på arbetsplatsen. En fantastisk HR chef jag känner i Sverige sa till mig häromdagen:

”Min uppgift är att hjälpa företagets ledare och chefer att locka fram det bästa i sina medarbetare. När jag landade i detta minimerades alla branduttryckningar som jag behövt göra i olika krissituationer. Nu styrker jag ledare och chefer som ska ha en bra relation till sina medarbetare att locka fram lösningar på utmaningar från medarbetarna. Jag har slutat leverera lösningar – jag ger näring till relationer!”

HR folk behöver ha koll på Motiverande kommunikation och OBM. Hur har en organisation och ett företag råd att inte tillse detta? När den kompetensen finns, infinner sig relationsstärkandet. Trivsel och produktivitet ökar garanterat.

Ha en go dag alla goa!

Ulf Lidman

Du kanske också gillar

Masterclass i bemötande.

Alla har vi blivit utsatta för ett bemötande som gör att vi får dålig smak i munnen.Vi har bara en chans att ge ett första