Good enough!?

Ett engelskt uttryck som jag tycker behöver tittas på. Det handlar om att duga.
Det är bra. Alla människor duger. Men vad menar vi med det?

Självkänslan handlar om den jag är! När det kommer till den biten så är det viktigt att vi tydligt och klart förmedlar till människor att de duger som de är. Vi behöver inte vara någon annan än just oss själva. Här har vi nog alla kämpat i livet ibland. Att inte tycka att vi duger.

Självförtroendet handlar däremot om min tilltro till mina förmågor. Det jag kan. Här vill jag inte duga! Så länge jag lever så vill jag utvecklas och växa i mina förmågor. Inte stanna upp.

Min mentor är över 80 år och en stor inspiration för mig när det gäller att alltid vilja ta till sig nya kunskaper och färdigheter. Sådan vill jag också vara vid den åldern.

Jag tror det är viktigt att föra processer framåt. Att ge näring till viljan att vilja utvecklas och lära oss nya saker.

Det finns en tendens att vi vill ha saker utan att kämpa för dem. Jag har med förfäran sett artiklar i dagspressen det senaste året som handlar om hur unga människor kan få de högst betalda jobben med så lite utbildning som möjligt. Istället för att uppmuntra till utbildning och förkovran så flaggar vi för genvägar.

Våga drömma, du kan bli det du vill, du kan nå dina mål. Men det görs inte av sig självt. Vi behöver ha ett sunt driv. Höja ribban och vilja komma framåt.

Jag vill ha bra coacher i mitt liv som hjälper mig att komma vidare hela tiden. Men som samtidigt säger att jag duger som den jag är. Med det som grund kan jag hela tiden sträva efter att bli bättre på det jag gör.

Har jag fel?

Ha en go dag alla goa!

Ulf Lidman

Du kanske också gillar

Masterclass i bemötande.

Alla har vi blivit utsatta för ett bemötande som gör att vi får dålig smak i munnen.Vi har bara en chans att ge ett första